Опис

Женевскиот аеродром е околу 5 километри северно од вториот по големина град на Швајцарија, на границата со Франција. Аеродромот е лоциран на само 7 минути со воз од центарот на Женева. Во зима, има автобуси кои пристигнатите вљубеници на зимски спортови ги пренесуваат директно до познатите ски-центри на Француските Алпи. Светските дестинации со исклучително добри конекции и атрактивни цени го прават женевскиот аеродром интересен појдовен центар или точка за транзит за патниците од целиот свет.

Женевскиот аеродром може да се пофали со одлични конекции: 42 дестинации во Европа и Северна Америка, плус Маракеш, Каиро и Тел Авив Има до 9 летови дневно за Цирих за поврзување на летови кон други дестинации. Благодарение на партнер-компаниите од Луфтханза групата и на Star Alliance има голема мрежа за поврзување со многу други дестинации. Бесплатен билет за јавен превоз за Женева Може да се добие бесплатен билет за транспорт од Асоцијацијата Unireso која се наоѓа во салата на пристигнување на аеродромот во Женева. Ова ќе ви даде 80 минути за патување со воз, трамвај, автобус или брод.

Линк од аеродромот во Женева:
https://www.gva.ch/en/desktopdefault.aspx

Loading Maps